Инструкције за пријаву за завршни испит на портал “Моја средња школа”

За све ученике који завршавају осми разреду школској 2022/23. години потребно је извршити пријаву за завршни испит. Родитељи, односно законски заступници ученика, могу извршити пријаву преко портала Моја средња школа, који се налази на интернет адреси: www.mojasrednjaskola.gov.rs.

Моја средња школа је специјализовани портал посвећен завршном испиту, пријемном испиту, као и упису ученика у средњу школу, чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајна или организација локалне самопуправе.

Све информације за коришћење портала можете пронаћи на порталу у делу “Документа” – “Упутство за коришћење портала”.

У оквиру упутства наћи ћете све потребне информације које су вам неопходне за пријаву (логовање) на портал, као и информације за поступак пријаве ученика за завршни испит. Поред тога у упутству су дате и остале информације које се односе на реализацију завршног испита и уписа ученика у средње школе.

У овој фази коришћења портала, пријаву за завршни испит могуће је урадити искључиво корисничким именом и лозинком коју користите за пријаву на портал есДневник.

Пријаву за завршни испит, осим преко портала Моја средња школа, можете урадити и директно у школи, попуњавајући одговарајућег обрасца.

Пријава ученика за завршни испит почиње 01.12.2022. године, а рок за пријаву ученика је петак 30.12.2022. године.